Mobil-Uygulama “Ailesi”

Akıllı telefonların kullanımı ve sosyal medya bağımlılığı ile özdeşleşen günümüz dünyasının en büyük kurucusu CEO Mark Zuckerberg “mobil-uygulama ailesini” büyütmeyi ve tekil uygulamalarından birinin bir milyar kullanıcıya ulaştığında uygulamalarının resmi değerlerini bildireceğini söyledi.

Facebook’un masaüstü bir uygulamayken, mobilde iki farklı uygulamaya dönüşmesi ve diğer uygulamalar ile doğrudan bağlantı halinde olması, “uygulamalar ailesinin” en büyük parçası olmasına neden oldu. Aralık 2012’de ilk olarak Android’lerde çıkan Facebook Messenger uygulamasının kendi başına bir uygulama olduğunu belirten Mark Zuckerberg, aylık 600 milyon kişinin kullandığı bu uygulamaya bir platform getirerek, özellikle Asya’da popüler olan Line veya WeChat gibi bir mesajlaşma platformu olarak kullanılacabileceğini söyledi. Ayrıca mobil uygulama ailesine 2012 yılında Facebook’un 1 Milyar Dolara satın alması ile katılan Instagram içinde yatırımlar düşünülüyor. Bu yatırımlardan bir tanesi firmaların reklam satın almasını bir tık kolaylaştıracak.

Instagramın 400 milyon kullanıcıya, mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp’in 900 milyon kullanıcıya, Facebook’un ise aylık 700 milyon kullanıcıyla kişisel platformumuz olarak anılan fakat günümüzde tamamen bir “business”a dönüşen bu uygulamalar reklamcıların, firmaların ve işini yürütmek isteyen herkesin ekmek kapısı haline geldi. Öyleki, firmaların sokak tabelasına koydukları ürünü, Facebook 7 katı daha çok sattırıyor. Uygulama Ailesini doğru kullananlar başarılı oluyor, kullanamayanlar ise tek tek ortadan kayboluyorlar.

Kaynaklar firmaların sosyal medyanın meyvelerini toplaması gerektiğini ve basit bir e-posta ile müşteriye ulaşmak yerine Facebook gibi büyük bir kitleyi avcunun içinde barındıran uygulamalar üstünden ve özellikle Facebook Messenger üzerinden iletişime geçmeleri gerektiğini söylüyorlar.

Kaynaklar:

http://blogs.wsj.com/digits/2015/11/04/facebook-earnings-what-to-watch-8/
http://www.informationweek.com/mobile/mobile-applications/zuckerberg-at-f8-facebook-is-a-family-of-apps/d/d-id/1319629

Yorum yapın