İçerikle pazarlama, iyimserliği nasıl yayabilir?

Dünya çapında iyimserliğin pek de yaygın olmadığı bir dönem, içerikle pazarlamayı olumlu bir biçimde kullanmak için en iyi fırsatlardan bir tanesidir.

Başarı hikayesi, ilham verici bir hikaye veya gelecekte çok iyi şeyler vaat eden bir gelişme hakkında olumlu bir içerik oluşturmak zaten çok kolaydır. Ne var ki, içerik üretmekle görevli olan kişilerin üretecekleri içerik bunlarla kısıtlı değildir.

Çoğu zaman, gelişmeler olumlu bir yönde ilerlemediğinde, durumun en pozitif yanını öne çıkartan içerikler üretilmelidir. Eğer etrafındaki tek pozitif sensen, içeriğin zaten dikkat çeker.

Zor zamanlarda yazmak yeni bir şey değil

Kriz zamanlarında yazılan yazılar en gerçekçi olanlardır. Pek çok yazar 1930’lu yıllarda ekonomik krizin dünyayı etkilemesi üzerine yazılar yazarak iyimser bir hava yaratmaya çalıştı. Günümüzde de içerik yaratıcıları, pandemi sırasında oluşan negatif havayı yok etmek için çalışırken birçok insanın hayatlarını yaşayış biçimini de değiştirmeye çalışıyor.

Günlük haberlerin neredeyse tamamı acımasız istatistikler ve endişe verici gelişmelerden oluşurken, normalleşmeye ve birisinin aşıyı bulacağına duyulan umudun azalması, karamsarlığı beraberinde getirebilir.

Fakat, böyle durumlar pozitif içerikler yaratmak için en iyi durumlardır.

Ne yazılmamalı

Aşağıdaki bazı içerik türlerini örnek gösterebiliriz;

  • COVID-19 pandemisi, hayatımızda ne yaptığımızı yeniden belirlemek ve sorunlarımızı çözmek için olumlu bir fırsattır.
  • Salgının iyi yönlerinden bir tanesi de çevre kirliliğini azaltmasıdır.
  • Pandemi, doğanın insanlığa bir değişiklik yapması için verdiği bir mesaj olabilir.

Bu tür içerikler, insanlar sağlıkları, aileleri, izolasyon ve potansiyel işsizlikleri hakkındaki endişeleri ile savaşırken yararsız olabilir. Bu içerikler bu tarz gerçekleri görmezden gelme eğilimindedir.

İyimser bir ton nasıl yakalanır

Böyle özel durumda, ortada duran zorluğu kabul ederek bazı gerçeklere pozitif açıdan odaklanılmalıdır.

Bu, sunduğunuz içeriğin, zor zamanlar geçiren insanların biraz rahatlayabilmesine olanak sağlayabilir. Mesela:

  • Video oyunları, spor malzemeleri, bahçe aletleri veya çevrim içi hizmetler gibi evde kalan insanlara yönelik eğlenceli seçenekler sunabilirsiniz.
  • Hem firmanın devamlılığını sağlamak hem de müşterilerinizin karamsarlığa karşı dikkatini dağıtmak için indirimler sunabilirsiniz.
  • Ödemelerin ertelenmesi gibi finansal baskılara yardımcı olan fırsatlar yaratabilirsiniz.

Müşterilerine bu tür teklifler sunabilecek olanlar, yaratacakları içeriklerde bu başlıklara odaklanmalıdır.

İyimser bir ton yakalamanın ikinci bir yolu, kriz bittikten sonra işlerin nasıl daha iyi olabileceğini açıklamaktır. Bu, krizin iyi bir şey gibi görünmesini sağlamak anlamına gelmez. Ama okuyucuların daha iyi bir gelecek için sabırsızlanmasını ve onlar için sunduğunuz fırsatları değerlendirmelerine yardımcı olabilir.

Bu durum için iyi örnekler:

  • İnsanları işlerinde tutmak ve firmaları korumak için tasarlanan hükümet paketleri, normal hayatta yaşanacak ekonomik bir durgunluğa oranla herkesin daha hızlı bir şekilde ayağa kalkması ve sonrasında daha güçlü bir şekilde toparlanabilmesi anlamına gelir.
  •  İnsanların yapamadıkları şeyler sonucunda bastırdıkları talepler, süreç sonunda daha fazla tüketici harcamasına dönüşecektir.
  • Firmaların zorlu koşullar altında bir işletmeyi nasıl sürdürecekleri konusunda aldıkları dersler, gelecekte bir dizi soruna karşı daha esnek olmalarını sağlayacak.
  • Evden çalışan insanlar aracılığıyla iş sürekliliğini koruyabilen bir firma, örneğin, ofisinin bir yangın veya selden etkilenmesi durumunda çalışmaya devam edebilecek.

Olumlu bir hikaye anlatmak

İçeriğinizin gönderebileceği en iyimser mesaj, yardımlaşmayı ve empatiyi öne çıkarmaktır.

Mevcut krizin ortasında, alkışlanması gereken kişiler sadece NHS (İngiliz Ulusal Sağlık Servisi) personeli değil, aynı zamanda zorluk çeken insanlara yardım etmek için ellerinden geleni yapan bakıcılar ve gönüllülerdir. Bu tarz bir yaklaşım, izolasyonu yok sayan kişilerin hedef alındığı negatif içeriklerin tam olarak karşıtıdır.

  • Firmalar söz konusu olduğunda, bazıları bu durumdan itibarlarının yükselmesiyle çıkarken diğerlerinin ise itibarları düşecektir.
  • Personelleri için daha yardımsever bir yaklaşım benimseyen ve fedakarlık yapan firmalar, sosyal bir vicdana sahip olduklarını gösterdikleri için itibarlarını artıracaklardır .

İçeriğin burada ve şimdi satmakla değil, bir hikaye anlatmakla ilgili olduğu unutulmamalıdır. Bu, firmanız hakkında iyimser bir hikaye anlatmak anlamına gelir. Gerçekçi değerlere sahip olduğunuzu göstermek için daha iyi bir zaman yoktur.

Sonuçta, bu pandemi ve kısıtlamalar sona erecek olsa da, şüphesiz gelecekte – ekonomik krizler, felaketler ve diğer durumlar – içeriğinizde olumlu, iyimser ve etik bir tonun son derece olumlu bir izlenim yaratacağını değiştirmeyecektir.

 

Kaynak: www.digitalagencynetwork.com