İçerik pazarlamasının neden işe yaramadığını düşünüyorsunuz?

İçerik ve içerik pazarlamasıyla ilgili bir sonraki paragrafı okumadan önce bir yudum kahve içmek isteyebilirsiniz. Kısa bir geometri dersi ile başlayacağız, ancak söz veriyorum çok basit olacak.

Kareler dikdörtgendir, ancak tüm dikdörtgenler kare değildir. Benzer şekilde, içerik pazarlaması içeriktir, ancak içeriğin tamamı içerik pazarlaması değildir.

İşin özü, tamamen bilgilendirici içerik oluşturmanın, içerik pazarlamasının işe yaramadığını düşünmenize neden olmasıdır.

İnce eleyip sık dokumuyorum.

Hem içerik hem de içerik pazarlaması hedef kitlenize hizmet etmeyi amaçlayabilir, ancak yalnızca içerik oluşturursanız, işiniz üzerinde doğrudan bir etki yaratmayacaktır.

İçerik, birine ihtiyaç duyduğu bilgileri verebilir, ancak bir ziyaretçi ile web siteniz arasında bir bağ oluşturmaya yardımcı olmaz.

İçerik pazarlaması, birine ihtiyaç duyduğu şeyi ve etrafta kalması için bir neden verir. Belki bir yorum eklerler. Veya sizin bakış açınızı beğendikleri için sitenize abone oluyorlar. Belki de sizin dünya görüşünüzün kendilerininkiyle örtüştüğünü göstermek için içeriğinizi paylaşırlar.

İçerik pazarlamasının uzun vadeli etkileri vardır. Teklifinizi destekleyen bir izleyici kitlesi büyütürken trafik çeker – sonra potansiyel müşteriler, sonra potansiyel müşteriler, sonra müşteriler.

İçerik pazarlaması daha etkili değil, aslında üretmek daha kolay.

İçerik pazarlaması, size içerikten daha fazla yardımcı oluyorsa, üretmek daha zor olmalı, değil mi? Cevabım , hayır. Neden mi?

İşleri için etkili içerik yazmak için ihtiyaç duydukları her şeye zaten sahip olan birçok kişi, önce bir “uzman” olmakla meşgul oldukları için kendilerini sınırlar.

  • Bir konuyu her açıdan ele almayı takıntı haline getirirler, bu da düzensiz bir yayın programına yol açar.
  • Eleştiriden kaçınmak için herkesi üsluplarıyla memnun etmeye çalışırlar.
  • Odaklanmış noktalara sahip daha kısa blog gönderilerinin eksik görüneceğinden ve otoritelerini sarsacağından korktukları için yalnızca çok ayrıntılı, karmaşık makaleler yazarlar.

Bu üç alışkanlık hem yaratma sürecini zorlaştırıyor hem de kesinlikle bilgilendirici içeriğe yol açıyor. Bununla birlikte, amaç içerik pazarlamasıysa, yazarın niyeti hedef kitlesine hizmet etmeye kayar.

  • Düzenli bir programa göre yayınlayarak yardım etmek isterler.
  • Kimi çekmek istediklerini seçerler ve yanlış beklentilerden gelen önemsiz eleştirilerin kaçınılmaz olduğunu kabul ederler.
  • Bakış açılarının bir ansiklopedi girişiyle rekabet etmeye çalışmaktan daha anlamlı olduğunu bilirler.

İçerik pazarlaması daha kolaydır çünkü başlamak için konunuz hakkında her şeyi bilmeniz gerekmez. Düzenli olarak beslemek istediğiniz kitle, yalnızca içerikte bulabildikleri bilgileri değil, sesinizi duymak ister. Şarkı yazımından bir örneğe bakalım.

Bob Dylan “Everything Is Broken” da şunları yazdı:

“Her durup arkanı döndüğünde gibi görünüyorsun
Başka bir şey yere çarptı.
Kırık kesiciler, kırık testereler,
Kırık tokalar, kırık kanunlar,
Kırık bedenler, kırık kemikler,
Kırık telefonlarda kırık sesler,
Derin bir nefes al, boğuluyormuşsun gibi hisset
Her şey kırıldı.”

Böyle devam etmedi, “Yani, her şey bozuk değil. Bunu belirtmem önemli. Benim için bazı şeyler güzel oluyor. Muhtemelen senin için de bazı iyi şeyler oluyor. Muhtemelen hepimiz iyiyiz. ”

Bu güçlü bir pozisyon ifade etmez. Her şeyin bozuk olduğunu hisseden kişiyle empati kurmaz ve onunla bağlantı kurmaz. Sonuç olarak bu kararlılık göstermeyen şarkı unutulabilir.

5 adet öge içeriği, içerik pazarlamasına dönüştüren.

Şimdi, içerik aslında harika bir başlangıç ​​noktasıdır.

Hedef kitlenizle paylaşmak için yararlı bir şeye ihtiyacınız var, bu nedenle net ve eksiksiz bir sunum oluşturmayı önemsemek akıllıca olacaktır.

İçeriğinizi akılda kalıcı kılan unsurlara dokunduğunuzda, onun pazarlama gücünü etkinleştirirsiniz.

Siz ister yeni başladığınız için içerik pazarlaması ile içerik pazarlamasını merak ediyor olun, ister içerik stratejinizi yenilemeyi düşünüyor olun, bu beş özelliğin içerik pazarlama karışımınızın bir parçası olup olmadığına bakın. :

  1. Perspektif. Konunuzu neden önemsiyorsunuz?
  2. Değerler. İnançlarınız açık mı?
  3. Önem. Ne tehlikede?
  4. Topluluk. Biri size nasıl katılabilir?
  5. Teklif. Sattığınız fikir, ürün veya hizmet nedir?

İçerik pazarlaması sanatı, elde edilmesi kolay bilgileri zaman içinde insanların hayatlarını zenginleştiren özel bir platforma dönüştürür.

Copyblogger