İnovasyona öncü bir şirket nasıl olunur ?

Pandemi başladığında, birçok lider, benzeri görülmemiş küresel belirsizliğe yatırımlarını kısarak yanıt verdi. Araştırma ve geliştirmedeki harcamalar kural haline geldi. Giderleri düşürmek krize uygulanabilir bir yöntem olsa da, yeniliği tamamen kesmek şirketinizin başarısını sekteye uğratabilir.

İnovasyona öncü bir şirket olmak ister misiniz?

Teknolojik yenilik, işletmenizin daha hızlı büyümesine, daha iyi performans göstermesine ve yeni sorunlara (yeni bir rakip veya küresel bir pandemi gibi) kapsamlı bir şekilde yanıt vermesine yardımcı olur. Bu yüzden “hayatta kalma zihniyetinde” yaşamak, işletmenizi kurtarmak için yeterli değildir. Başarısızlık korkusundan vazgeçmeli ve zor zamanlarda ayakta kalabileceğinize inanmalısınız . Eğrinin bir adım önünde olun ve gerektiğinde hızla döneceğinizi bilin. Bir şirket lideri olarak, teknolojik inovasyonu şirket çapında bir hedef haline getirmelisiniz.

Hangi sektörler teknolojik inovasyona ihtiyaç duyar?

Herhangi bir şirket teknolojik yenilikten yararlanabilir, ancak bazı endüstriler buna diğerlerinden daha çok ihtiyaç duyar. Örneğin, teknoloji endüstrisinde, şirketler yalnızca BT departmanlarından daha fazlası olmak istiyorsa inovasyon gereklidir.

Hukuk sektörü de teknolojik yenilik açısından olgunlaşmıştır. Son teknoloji firmalar, yasal hizmet sunumunda devrim yaratıyor ve geleneksel hizmetlerin verimliliğini artırıyor. Hukuk sektöründeki dijital dönüşüm bu iki hedefi destekleyecektir. Finans sektörü de dönüşümle büyük ölçüde içli dışlı oldu.

Geçmişte, teknolojik yenilikler aynı hizmetleri sunmanın farklı yollarını buldu. Günümüzde ve gelecekte ise teknolojik yeniliklerin müşterileri ilk sıraya koyması gerekecek.

Son olarak eğitim sektörü var. Eğitim sektöründeki dijital dönüşüm, öncelikle tam zamanlı profesörleri ortadan kaldırarak ve yüz yüze deneyimleri çevrim içi eğitimle değiştirerek eğitimi daha ucuz hale getirmeye odaklandı. Ancak gelecekte bu sektörü şekillendirecek yenilikler, nicelikten çok kaliteye öncelik vererek öğrenci sorunlarına odaklanacaktır.

Dijital dönüşümü nasıl uygulayabilirsiniz?

Herhangi bir teknolojik yeniliği sunmadan önce, sorunu, işe faydalarını, verimlilik kazanımlarını ve başarı tanımını anlamanız gerekir. Kuruluşunuzda inovasyonu nasıl birincil hedef haline getireceğiniz aşağıdadır;

1. Başarıyı önceden tanımlayın

Hangi sektörde olursanız olun, dijital inovasyonun mevcut bir zorluğun üstesinden gelmenize veya pazardaki yeni bir ihtiyacı ele almanıza yardımcı olması gerekir. Hangi biçimde olursa olsun, hem şirkete hem de müşteriye değer katmalıdır. Unutmayın ki şirket için değer, kâr anlamına gelmek zorunda değildir.

İnovasyonun bir sıkıntı veya fırsatla başlaması gerektiğinden, başlamadan önce başarının neye benzediğini belirlemeniz gerekir. Kendinize, “Bu zorluğu çözmek neye benzerdi?” ve “Bir çözüme ulaştığımızı nasıl bileceğiz?” gibi sorular sorun.

2. İnovasyon girişimlerini şirket hedeflerine bağlayın

Diyelim ki şirketiniz hamburger yapmakta harika. Pil teknolojisini iyileştirmek için bir teknoloji girişimi başlatacak olsaydınız, çabalarınızdan yararlanamazsınız. Bu nedenle, inovasyon girişiminiz ile şirketinizin hedefleri arasındaki bağlantıyı tanımlamanız ve oluşturmanız gerekir.

İnovasyonun bireyler, ekipler ve departmanlar için neden önemli olduğunu açıklayın. Bunu yaparak, tüm şirketin girişiminizin amacını anlamasını sağlayabilirsiniz. İnsanların mevcut durumdan haberdar olmasını sağlamak için proje boyunca onlarla iletişim kurduğunuzdan emin olun.

3. Herkesten katılım alın

Paydaşlarınızın katılımı azsa veya yoksa, teknoloji sunumlarınızın başarısız olma olasılığı yüksektir. Teknoloji inovasyonu için ne kadar zaman ve çaba harcarsanız harcayın, insanlar uygun olduğunu düşünmezlerse onu kullanmazlar. Bu nedenle, doğru zamanda katılımı güvence altına almak, girişimlerinizin başarısı için çok önemlidir. Paydaşları, projenin başlangıcı hakkında yakından bilgilendirmeyi ve dahil etmeyi hedefleyin.  Paydaşlar girişimlerde söz sahibi olduklarında, kullanıma sunma konusunda kendilerini rahat hissetme olasılıkları daha yüksektir. Proje süresince paydaşları projedeki kilit noktalara dahil edin. En önemlisi, söyleyeceklerini dinleyin, özellikle de muhalifleri. Sizi maliyetli bir hatadan kurtarabilirler.

 

4. Başarıyı onaylayın

Herhangi bir teknoloji sunumu tamamlandıktan sonra başarıyı ölçmeniz gerekir. Verimlilik, çalışan mutluluğu, müşteri memnuniyeti veya tamamen başka bir şeyle ilgili olsun, istediğiniz ölçütlere ulaştığınızı kanıtlayın.

Başarıyı belirlemek için güvendiğiniz ölçümler tamamen girişime bağlıdır, ancak izlemek isteyebileceğiniz bazı değerli KPI’lar vardır. Müşterilerin sizinle ilişkileri boyunca ne kadar değerli olduğunu size söyleyecektir ve tasarruf edilen saatler, otomasyon çabalarını ölçmenize yardımcı olabilir.

Dijital yenilik, mutlu bir kazanın sonucu değildir, bir şirketin uyumlu çabalarının ve deneylerinin nihai ürünüdür.

Sonuç;

İnovasyon ilkesi üzerine düşünmek ve uygulamak, ve bu prensibi şirket çapında önceliğinizin temeli haline getirmek başarı için hayati önem taşır.

 

Kaynak: https://readwrite.com/2021/05/03/want-to-become-an-innovation-first-company-heres-how/