Bir Dilek Tut Derneği çocukların hayallerini gerçekleştiriyor

2016 Pazarlama Zirvesi kapsamında Zeynep Ürkün’ün konuşmacılığını üstlendiği oturumda Bir Dilek Tut Türkiye Derneği’nden bahsedildi. Dernek, hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden 3 – 18 yaş arası çocukların kalplerinde yaşattıkları dilekleri gerçekleştiriyor. Yapılan çalışmalar her çocuğun kendi dileğine göre olduğu için çocukların hayal güçlerinden başka bir sınırları olmuyor. Dernek, özel durumu olan her çocuğun en çok istediği şeyi gerçekleştirmek, dilekleri gerçeğe dönüştürmek, sihirli ve mutlu anılar yaratmak, çok hasta bir çocuğun yaşamında önemli bir fark yaratmak ve insanların umut, dayanma gücü ve sevinç duygularını güçlendirmeyi hedefliyor.  İşte bu noktada, bu senenin Pazarlama Zirvesi’nin ana konusu olan “Katlı Değer Yaratmak” teması altında Bir Dilek Tut Türkiye Derneği’nin genel müdürü olan Zeynep Ürkün; bu derneğin yarattığı katlı değerin “mutluluk ” olduğunu vurguluyor. Pazarlamada değer kavramı, insanı iyi hissettiren ve olumlu düşünmesini sağlayan şey olarak tanımlanabilir. Bu noktada bir çocuğu mutlu edebilme imkanına ve sürecine, kişileri (gönüllüleri) hatta kurum ve kuruluşları da dahil edebilen Bir Dilek Tut Derneği katlı değer yaratmayı soyut bir kavram olan mutluluk temasıyla başlatıyor.  Aynı zamanda,  gerçekleştirdikleri dilekleri gözle görülebilir kıldıkları için değer yaratma ve bunu deneyim yaratma konusunda oldukça dengeli bir çizgide yer alıyor. Zeynep Ürkün, kurumlarla birlikte yaptıkları çalışmalarda takım çalışması formatını kullanarak aynı iş yerinde çalışan fakat birbirlerini tanımayan iş arkadaşlarını kaynaştırmayı hedeflediklerini söylüyor.  Böylece, hem şirket içi kaynaşmayı arttırdıklarını hem de çocukları mutlu edecek bir dileği gerçekleştirme imkanı yarattıklarını belirtiyor.

Katlı değer oluşturma sürecinde gönüllülük ve bağış esas alındığı dernekte, aktif bir gönüllü olmak isterseniz öncelikle bir eğitimden geçmeniz gerekiyor. Ancak eğitim tamamlandıktan sonra dilek alımlarına ve dilekleri gerçekleştirmeye başlayabiliyorsunuz. Fakat derneğin gönüllüsü olmak demek sadece çocukların dilekleri sırasında yanlarında olmak değil, aynı zamanda kaynak yaratmada ya da ofiste çalışan kişilere yardımcı olmak anlamına geliyor.  Dilek planlamalarında yaratıcı fikirlerle çocuklarının dileklerini daha unutulmaz hale getirebilir, ofise gelip çocukların hediyelerini paketlemede dahi yardımcı olabilirsiniz. Eğer öğrenciyseniz ve bulunduğunuz okulda “Hayalimi Paylaş” projesi yapmak/kulübü kurmak isterseniz; Bir Dilek Tut Derneği’nden Gönüllü ve Eğitim Koordinatörüyle bağlantı kurmanız yeterli oluyor. Fakat dernekte gönüllü olabilmek için birtakım kriterleri barındırmanız gerekiyor:

  • Çabukluk, zaman ve müsaitlik
  • Mobilite, ehliyet
  • Pedagojik Formasyon ve iletişim
  • Motivasyon
  • Ekibe Uyum
  • Yaratıcılık
  • Geçmiş dernek tecrübesi
  • Kişisel ve profesyonel bağlantılar
  • Özgüven, fedakarlık, azim
  • Temiz sabıka kaydı
  • … ve tabii içinizdeki çocuk!

Bağış sisteminin aktif olarak işlediği derneğe, kurumlar ve gönüllüler bağışta bulunduğu zaman toplanılan paranın %82’si çocukların dileklerini gerçekleştirmek için harcanıyor. Bu dilekler kimi zaman bir ünlüyle tanışmak kimi zaman prenses olmak kimi zaman da bir eşyaya sahip olmak olabiliyor.

Kısacası, 2016 Pazarlama Zirvesi’nin “Katlı Değer Yaratmak” temasıyla Bir Dilek Tut Derneği’nde bir hayali yerine getirebilmek ve çocukları mutlu etmek amaçlanıyor.

Kaynak: http://birdilektut.org/