Günümüzün en büyük sorunlarından birisi herkesin bildiği gibi çevre kirliliği. Her alanda olduğu gibi bu alanda da yapılan yeni çalışmalar her gün karşımıza çıkıyor. Peki bu problemi hiç ticari bir kazanca çevirebilmeyi düşündünüz mü? Her gün kaç plastik su şişesinin atıldığını bir düşünün. Gerçekten çok fazla. Şimdi de tüm atılan plastik şişelerini ticari bir ham madde olarak değerlendirebilmeyi sunan yeni bir iş alanı hayal edin. Girlfriend Collective adlı bir şirket tam da bunu başarmanın bir yolunu buldu. Şirket Tayvan’da sokağa atılan plastik şişeleri topluyor ve bunları işleyerek tayt haline getiriyor.
Açık, BPA içermeyen şişeleri önce parçalamak ve daha sonra iplik haline getirmek için birden fazla ısıtma işlemi uygulanıyor. Şirket ayrıca ürünlerini tamamlamak için çevre dostu boyalar kullanırken fiyatlandırmada da oldukça adil bir tutum sergiliyor. Çevre dostu müşteriler yaklaşık 70$ karşılığında bu taytlardan bir çift edinebiliyor. İlk bakışta bu fiyat yüksek gibi gözükebilir ancak bu fiyat etiketi üzerinden düşük kalitede tayt satan pek çok marka mevcut.
Yapılan üretim biçimi ya da satış yöntemi hakkında önerisi olan müşteriler kolaylıkla Girlfriend Collective şirketiyle temasa geçebilir ve fabrikaya gelip denetleyebilirler. Bu işlemin gerçekleşmesi için yalnızca çevreye karşı duyarlı olmaları yeterli. Bu duyarlılığı tüm yeşil yani çevre dostu işletmelerin göstermesi gerekiyor. Bu duyarlılık ve bilgi paylaşımı bu sorunla mücadele etmenin en işlevsel yollarından biri. Çevre dostu ürünler üretmek ve bunlar sayesinde bir hizmet sunmak çok büyük ve günümüzde dünyanın ihtiyacı olduğu bir düşünce. Ancak bu düşüncenin yayılması, başarılı olması ve Girlfriend Collective gibi yeni şirketlerin meydana gelmesi için bu konuda bir pazar alanının oluşması gerekiyor. Ne yazık ki günümüzde hala çevre dostu ürünlerinin pazar payı oldukça düşük. Çevre dostu bir ürün üretmeye karar vermeden önce ürünün ne kadar talep edildiğini ve diğer rakiplerini analiz edin. Çünkü bu ürünlerin aslında fiyat, kalite, stil ve diğer faktörler bakımından piyasadaki diğer benzerleriyle rekabet edeceğini unutmayın. Ancak kaliteli bir ürün ortaya çıkarsa bu rakiplerinin önüne geçeceğini gösterir. Çünkü çevre dostu olması, çevreye duyarlı tüketicilerin de taktirini almasını ve pazar payındaki yerini artırması anlamına gelir.
Kaynak: smallbiztrends.com