Sosyal medyada görsel kullanımı için 9 önemli öneri

Görseller içeriğinizin daha fazla insanın erişmesine yardımcı olur.

BuzzSumo araştırmasına göre, sosyal medyada görsel ile paylaşılan içerikler,Facebook’ta  2,3 kat,  Twitter’da  1,5 kat daha fazla erişime ulaşıyorlar. Ayrıca araştırma, her 75 ila 100 kelimede bir görsel içeren blog gönderilerinin daha fazla paylaşıldığını belirtiyor.

Ama sadece görsel koyma amacıyla görsel koyulmamalı, bu yeterli değil. Ayrıca o görsel; anlamlı, markanızla ve kitlenizle alakalı olmalı. Ve kitlenizi şaşırtmalı ve etkilemeli.

1. Statik görseller

Kitleler çok fazla ve gereksiz bilgi ile aşırı yükleniyor. Küçük bir görselle kısa ama net bilgiyi kapsayan görseller  veya infografikler dikkatlerini çekecektir.

2. Animasyon görseller

Kaydırarak anlatma, basitçe anlatmak gerekirse hitap ettiğimiz izleyicinin kaydırma özelliğini kullanarak ilgisini kaybetmemek için kullanılır. Kullanıcı aşağı kaydırdıkça görseller değişir ve daha derin bir anlam yüklenir.

 3. Açıklayıcı videolar

Kısa videolar bir konuyu veya konsepti anlatma konusunda çok etkili ve popüler. Vox, Explained adlı Netflix programında çok sayıda infografik ve animasyon kullanarak farklı kaynaklardan görselleri birlikte sunuyor. Bu yöntem, çok daha kısa sürede daha fazla ve daha akılda kalıcı bilgi almamızı sağlıyor.

4. Otantik resimler

Çok oynanmış yapay görseller sosyal medyaya hakim. Otantik durumları ya da duyguları gösteren görsellerle öne çıkmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede, kitleniz kendilerini markanızla daha iyi ilişkilendirecek daha yakın hissedecek.

5. Hikayeleri yeniden anlatma

Görselleri kullanarak farklı bir şekilde yapılan otantik hikaye anlatımı, kullanıcıların birkaç saniyeden daha uzun süre boyunca ilgisini çekip, içeriğinizi öne çıkarabilir. New York Halk Kütüphanesi, Instagram Hikayeleri için beş ikonik romanı görselleştiren Insta Romanları yarattı. Her baskı, tam metni, resimler ve animasyonlu metinleri birlikte içeriyordu. Hatta Instagram bir sonrakine geçmeden önce 15 saniyelik görüntüleme süresi içinde metni bitirmeyen okuyucular için her sayfada duraklayacakları bir yer bile içeriyordu. Bu görselleştirilmiş romanlar 300.000’den fazla görüntülendi ve kütüphanenin Instagram hesabına 140.000’den fazla takipçi ekledi.

6. Kamera arkası

Dior gibi ünlü markalar videolarında, Dior kıyafetlerinin nasıl yapıldığını gösteriyor. Bu hikayeler, lüks markanın eşsizliğinin altını çizerken onu daha geniş bir kitleyle buluşturuyor.

7. Fotoğraf ve video kolajları

Kolajlar yapılması kolay ve küçük detaylarla hedef kitlenizin ilgisini çekmenizi sağlayabilir. Zaten sahip olduğunuz (veya erişiminiz olan) görüntüleri veya videoları kullanarak yeni bir görsel oluşturmanın güzel ve basit bir yolu.

8. Düz zemin üzerine fotoğrafçılık

Düz zeminin üzerine koyulan ürünleri üstten çekmeden ibaret olan bu konsept, bazılarına çok kullanılmış ve fazla basit gelebilir özellikle Instagram ve Pinterest’te. Buna rağmen, iyi yapıldığı zaman, bir hikayeyi anlatabilir ya da bir havayı oluşturabilir. Bu örneği, Everypixel yarattı:

9. Stop-motion animasyonu (Dur-çek)

Bu animasyon tekniği, hareketli bir nesneyi göstermek için kare kare ilerleyen bir video türüdür.Bir saniyelik bir video için 30 adede kadar görüntü kullanır. Görsel içerik pazarlaması için nispeten yeni olan bu  format diğer video türlerine kıyasla daha hızlı ve daha ucuz olabilir.

Görsel olarak düşünün ve uygulayın.

MIT araştırmacıları, insan beyninin görülen görüntüleri sadece 13 milisaniye için işleyebileceğini söylüyor. Resimleri metin ve sesle birleştirmek, bilgilerin anlaşılmasını ve hatırlanmasını kolaylaştırır. Ancak sadece görseller kullanmak işe yaramaz. Bir hedef kitleyle başarılı bir şekilde bağlantı kurmak, onların size yakın hissetmesi için onların kim olduklarını ve ne istediklerini bilmeniz gerekir. Doğru ses tonu ve görsel kimlik, markanızı başarıya götürecek güçlü bir görsel içerik stratejisi oluşturmak için çok önemlidir.

contentmarketinginstitute.com