Dumpling emoji projesi

Hepimiz taco, pizza ve hamburger emojilerini gördük ve bayıldık. Peki, dumpling yani hamur işi emojileri nerede? “Dünyanın en evrensel gıdalarının tanıtımı” için yapılan bu hareket, “internette daha fazla demokrasi” konusunu gündeme getirdi.

Apple gibi şirketler, kullanıcılara birçok seçenek sunarak büyük ilerlemeler kaydederken, “Dumpling Emoji Projesi” yemek emojilerinde talep edilecek çok daha fazlası olduğu konusunda ısrar ediyor. Onlar, kullanılabilir hamur işi emojileri eksikliğinin Polonya’nın pierogisini, Japonya’nın gyozasını ve İtalya’nın raviolisini içeren küresel mutfağın tüm türlerini görmezden gelmesini tartışıyor.

“Dumpling Emoji Projesi” şimdi değişim zamanı diyor. Dumpling’i dijital sözlüğe yerleştirme mücadelesi veren ve içerisinde eski New York Times muhabiri Jeniffer Lee’nin de yer aldığı grup, aynı görüşte olan kişileri “dumpling parties” aracılığıyla veya #dumplingemoji ve #emojination hashtagleriyle farkındalık yaratmaya ve dilekçelerini imzalayarak bu projeye dahil olmaya çağırıyor. Ayrıca bu grup, yeni emoji çıkartılırken karar vermede yarım oy hakkı sağlaması adına tüm emojilerin yöneticisi Evrensel Kod Konsorsiyumu’nun kar amacı gütmeyen bir üyesi olmak istiyor. Hatta grup haftaya yeterli para toplamak adına Kickstarter’da bir kampanya başlatacak.

We Want a Dumpling Emoji from Emojination on Vimeo.

Çeşitlendirilmiş yemek emojileri hareketi, kendi başına takdire şayan olsa da, grup ayrıca oylama sürecine de ışık tutmak istiyor. Şu anda, Evrensel Kod Konsorsiyumu, bu ayrıcalık için yılda $18,000 ödeme yapan tam oy hakkına sahip sadece 11 şirketten; Apple, Facebook, Google ve Yahoo gibi tanınabilir şirketlerden oluşuyor. Grubun toplamayı hedeflediği $7,500, yakın gelecekte onlara gelir sağlama olasılığıyla, “Dumpling Emojisi Projesi” kampanyasının, seçtiğimiz emojilerin daha demokratik olması yolunda atılan ilk adım olacağını umuyor.

Kaynak: http://www.fastcompany.com/3054582/fast-feed/the-dumpling-emoji-and-the-struggle-for-control-of-the-internet