İçerikle Pazarlama Konferansı 2017 konuşmacıları; Kim kimdir?

11 Mayıs 2017’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek “İçerik Oyunları” başlıklı İçerikle Pazarlama Konferansı konuşmacıları ve programı şöyle:

Tonguç İbrahim Sezen (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

Doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Doktora süresince Fulbright burslusu olarak Georgia Institute of Technology, School of Digital Media’da interaktif anlatı alanında çalışmalar gerçekleştirdi. Sezen’in akademik ilgi alanlarını dijital interaktif anlatılar, dijital oyunlar, transmedya anlartıları ve oyuncak çalışmaları oluşturmaktadır. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü başkanlığını yürütmektedir.

Eda Demir – Pazarlama ve Trend Danışmanı (Sofar İstanbul)

Yeditepe Üniversitesi Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü mezunu, Berklee College of Music’te Music Business eğitimi aldı. Sosyal medya uzmanı olarak Ping’de, Coca-Cola’nın Account Director’ı olarak Plasenta’da, Trend Danışmanı ve aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü olarak Bigumigu’da, Direktör olarak Sofar Sounds’da çalıştı. Ardından Twitter Türkiye ekibinde Genart Medya bünyesinde Account Executive olarak görev aldı. Son olarak Shazam’da Türkiye’den sorumlu Music Coordinator olarak çalıştı. Şu an Upcoming isimli deneyim ve içerik projeleri yazan bir proje evinin kurucularından biri, mutlu.

Ersan Özer (Mediacraft Türkiye)

Ersan Özer 1969 yılında İstanbul’da doğdu. En son Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Basında muhabir, yazar (Aktüel, Gazetepazar, Akşam) televizyonda yönetmen, senarist, haberci (Şok, Beyaz Show, Televizyon Çocuğu, NTV Haber Merkezi) olarak çalıştı. Şehir Efsaneleri adında bir kitap ve Siccin serisinin ilk iki filminin senaryosunu yazdı. 1999’da itiraf.com’u, 2005’te şehre özel arkadaşlık siteleri istanbul.net, ankara.net, izmir.net’i, 2007’de UzmanTV’yi, 2013’te OHA Diyorum, YAPYAP, AfacanTV gibi Youtube kanallarının sahibi olan Mediakraft Türkiye şirketini kurdu.

İdil Atay & Öykü Doğan (oitheblog.com)

İdil, Amerika’da İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye’de danışmanlık yapmaya başladı. Öykü ise Sinema Televizyon bölümünden mezun olup İletişim üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra bir süre senaristlik yaptı. Ancak Y jenerasyonu olmanın kendilerine verdiği yetkiye ve seyahat etme tutkularının ağır basmasına dayanarak kısa bir süre sonra işlerinden ayrıldılar ve tam zamanlı olarak web siteleri oitheblog.com için içerik üretmeye başladılar. Şu anda GQ Türkiye ve Trendsetter İstanbul gibi yayınların ardından Tempo Travel ve redbull.com için içerik üretmeye ve markalarla çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyorlar.

Yaprak Özer (İçerik Fabrikası-İndeks İletişim Danışmanlık)

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi’nden yüksek lisans derecesi aldı. Aynı bölümde doktora çalışması yaptı. ABD’de gazetecilik eğitimi aldıktan sonra orada The Tennessean ve USA Today, Türkiye’de ise Güneş ve Cumhuriyet gazetelerinde çalıştı. Ekonomist ve Capital dergilerinin yöneticiliğini, Kariyer Dünyası dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini ve Hürriyet Gazetesi Sektör Ekleri ile İnsan Kaynakları Gazetesi’nin Yayın Yönetmenliğini yaptı. Çeşitli gazete, dergi ve internet sitelerinde köşe yazıları yazdı. TRT 2, CNN Türk ve BloombergHT’de televizyon programları hazırlayarak sundu. İndeks İçerik İletişim Danışmanlık, İndeks Konuşmacı Ajansı, İçerik Fabrikası‘nın Kurucu-Yönetim Kurulu Başkanı olan Yaprak Özer, yazılarına Dünya Gazetesi’ndeki “Hayatın İçeriği” köşesinde ve kendi internet sitesinde devam ediyor.

Serkan Uygur (Pazarlama ve Satış Analisti)

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi‘nden mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi yüksek lisans programını tamamladı. 2008’den itibaren Pazarlama ve Satış, İtibar Yönetimi, Sürdürülebilirlik, Yeşil Pazarlama konferanslarına ve seminerlerine katılmaya başladı. Profesyonel ağı olan LinkedIn’de “Pazarlama”, Pazarlama 3.0 web sitesinde ise ”Pazarlama ve Satış” makaleleri yazıyor. Çeşitli workshoplar düzenliyor. Pazar konumlandırma, sürdürülebilirlik, rakip analizi, satış rakamları analizi ve satış hacminin arttırılması çalışmaları yapıyor. Aynı zamanda bilgi ve tecrübelerini “Pazarlama ve Satış” konulu eğitimler ile kurumlara sunuyor ve öneri niteliğinde pazarlama ve satış analiz raporu hazırlıyor.

Şenol Vatansever (Vatansever Bilişim)

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Eczacıbaşı Bilişim, Bilge Adam, Servus, Probil, Proline, TEB İletişim gibi şirketlerde edindiği 20 yıllık satış, pazarlama, kanal yönetimi deneyimini özgün yaklaşımla birleştirerek Vatansever Bilişim A.Ş.’yi kurdu. Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nda önceki dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı görevlerini yürüttü. Geçmiş dönemlerde Frekans Gazetesi ve Gerçek Gündem haber portalında yazarlık görevlerini yürüttü. Mayıs 2017’de Balkan Günlüğü Gazetesi İstanbul Temsilcisi oldu.

Beliz Top (Medina Turgul DDB)

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu. DDB İstanbul bünyesinde Stratejik Planlamacı olarak çalışıyor. ‘’Anlaşılamamış’’ bir jenerasyonun üyesi olarak Z jenerasyonunu anlamanın sadece pazarlama camiası için değil, iş okul ve hatta günlük hayatımız için ne kadar kıymetli olabileceğinden bahsedecek.

Bülent Fidan (Brandmap Dergisi)

İşletme, iletişim ve tasarım eğitimlerinin ardından reklam ve yayıncılık sektöründe iş yaşamını sürdürdü. Üniversitede önce öğretim elemanı, sonra da öğretim görevlisi olarak uzun yıllar ders verdi. 2005 yılında, illüstrasyonları ve karikatürleri ile Avrupa Mizah Akademisi’nin “Tüm dünyada 20. yüzyılın en başarılı 100 grafik mizahçısı” arasına seçildi ve eserleri İspanya Mizah Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Sivil toplum çalışmaları ile pek çok dernek ve vakıfta yöneticilik yaptı. Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler gibi kuruluşların projelerinde akredite danışman olarak çalıştı. Marka Konseyi’nin fikir babalığını yaptı ve kurucu üye oldu. Halen Brand Suite İstanbul’da tasarımcı ve danışman, Brand Map Dergisinde de genel yayın yönetmeni olarak çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli kitapları yayınlandı.

Turan Farajova (Pazarlama 3.0)

1991 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğan Turan Farajova, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü Ticari Diplomasi yüksek lisans bölümü mezunu. Markalaşma ve uluslararası ticaret alanlarında araştırmalar yapan ve dış ticaret-pazarlama alanında sektör tecrübesi olan Farajova 2016 yılının Ekim ayından beri Pazarlama 3.0 ekibinde araştırmacı ve içerik yöneticisi olarak çalışıyor.

Ahmet Tosun (Poltio.com)

Ahmet Tosun 1984’te doğdu. Üç yıl önce sosyal anket platformu Potlio’yu kurdu. Sabancı Üniversitesi Üretim Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Tosun, ünivesriteyi bitirdikten sonra dijital mobil çözümler alanında çalışan küresel telekomünikasyon şirketi TIMwe’de yöneticilik yaptı. İstanbul ofisinden sonra Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinde çalışan Tosun Poltio’yu kurmadan önce Rusya ve BDT genel müdürlüğü görevini sürdürüyordu.

Ulaşım

Santralistanbul’a İstanbul’un değişik noktalarından otobüs ve minibüsle ulaşmak son derece kolaydır. Silahtarağa Bilgi Üniversitesi durağından geçen tüm hatlar, bağlantıda yer alan PDF dosyasında görülebilir. Ziyaretçi girişleri sadece Kampüsün otopark kapısından yapılmaktadır.

Program

14:40 – Güventürk Görgülü (Açılış)
14:45–  Turan Farajova (Sosyal Medyada Markalar Araştırma sonuçları)
14:55 – Serkan Uygur (Pazarlama ve satışta içerik)
15:10 – Şenol Vatansever (Pazarlamayı Değiştiren Kodlar)

15:30 ara

15:40 – Bülent Fidan (Markalaşma ve İçerik)
16:00 – Tonguç İbrahim Sezen (İçerikle Oynamak)

16:20 ara

16:30 – Eda Demir (İçerik ve topluluk yaratma)
16:50 – Ahmet Tosun (Etkileşimli içerik ve girişimcilik)

17:10: ara

17:20 – Öykü Doğanİdil Atay (Seyahat Bloggerlığı 101: Şimdi ne iş yapıyorsunuz yani?)
17:40 – Beliz Top (Z Kuşağı)

18:00  ara

18:10 – Ersan Özer (Youtube Trenini Kaçıranlar İçin Son Fırsat
18:30 – Yaprak Özer (İİçerik üreterek gelir modeli yaratılabilir mi?)

19:00 Kapanış