Pazarlama videolarınızda halen yaptığınız 5 hata

Tebrik ederiz! Sonunda video pazarlama trenine atladınız, buharla dolusunuz ve içeriğinizin üstesinden geliyorsunuz. Web sitenize bakabilir ve tümünün faydalı, ilgi çekici ve benzersiz bilgileri paylaştığı bir video kütüphanesini görürseniz, kuruluşunuzun başarısı için pazarlama stratejisini oluşturuyorsunuz demektir. Bununla birlikte, her video aynı derecede oluşturulmaz. İyi video içeriği, bazen değerlendirilmesi zor olan nicelik değil kalite ile ölçülmelidir.

Hata #1: C-süit’e güvenmek

TV haber odasında “kimseler kravatı olanları önemsemez” dediklerini söylüyorlar. Tabii ki, CEO’unuz ya da yöneticiler kuruluşunuzun yüzü ve lideri olabilir ancak izleyici kitlenizle bağlantı kurmaya ve ayrıntılı, faydalı bilgiler paylaşmaya gelince en iyi bahis, 15 yıl tecrübesi olan küpteki adam olabilir.

Ek olarak, C-süit yöneticileri düşüncelerinde büyük resim ve vizyon sahibi olma eğilimindedir; bu da her zaman izleyicilerinizin duymak istediği şey değildir.

Bir kültür videosu üretiyor musunuz? Bırakın ortalama çalışan kültürün nasıl özel bir şey olduğunu anlatsın. Hızlı ve yararlı video blog içeriği oluşturmak mı istiyorsunuz? Bol deneyimli ve en iyi konuşmacınızın ürünün avantajlarını göstermesine izin verin. Otantik sese sahip olmanıza yardımcı olurken organizasyonunuzun birçok yüzünü gösterecektir.

Aynı çizgide, iç ofis politikalarının kameraya kimin seçileceğini belirlemesine izin vermeyin. İş için en iyi olanı, kitlenizi ve hedeflerinizi düşünün ve bu plana uyun.

Hata #2: Sitenizdeki yazıları birebir almak

Birçok organizasyona genel bakış videosunda ana mesajlarınız, temel değerlerinizden, hizmetler listenizden veya benzersiz ticari yaklaşımınızdan gelebilir. Hepsi paylaşmak için harika bilgiler!

Ancak, söz konusu mesajların “Hakkımızda” sayfanızdan kelime kelimesine alınması, kitlenizi bilgilendirmenin en etkili veya ilgi çekici yolu değildir. İnsanlar oynat düğmesinin gücünden web kopyasını okumadan etkilense de, her iki platformda eşsiz bir deneyim sunmak istersiniz.

Mesajlarınızı tekrar ifade etmek veya onları eğlenceli ve farklı bir şekilde sunmak, basit olabilir. Ancak unutmayın, video görsel bir iletişim aracıdır, sadece bundan bahsetmekten çok bir şey gösterebilme avantajından yararlanın. Videolarınızı ürünlerinizin veya hizmetlerin avantajlarını göstermek için bir fırsat olarak kullanın. Ürününüzün, ekibinizin veya müşterilerinizin arkasındaki kişilerin hikayelerini gösterin.

Hata #3: Konuşmak, konuşmak, konuşmak

Basitçe söylemek gerekirse, fazla konuşmak erteleme festivali olabilir. Videonuzu planlarken, videonun aslında bir parçası olduğundan emin olun! Videonuzun aslında bir şeyler gösterdiğinden emin olun. Bu, bir video üretirken insanların yaptığı en büyük yanlışlardan biridir.

Kamera üzerinde konuşan bir mülakat, video, evet, ancak görsel bir hikayeye yardımcı olan kapak videosunu veya b-roll’u içerdiğinden emin olun.

Film çekmeden önce, konuşan kişinin iletişim kurduğu şeyle alakalı görsellerin bazılarına beyin fırtınası yapın. Bu bir takım toplantısı, bir beyaz tahta çalışma oturumu ya da günlük görevlerini yerine getiren millet olsa bile, hikayenizi hayata geçirmeye yardımcı olur.

Hata # 4: Videoya çok fazla içerik sıkıştırmak

Video, kitlenizle iletişim kurmak için harika bir yoldur çünkü mümkün olduğunca çok iletiyi koymak çok kolay. Bununla birlikte, videonuza çok fazla kişi ve mesaj koymak, aslında ters etki yapabilir.

Beyinlerimiz sadece küçük artışlarla yorum yapabilir. Yani, eğer onlardan çok fazla öne çıkarmaya çalışıyorsanız, dediğiniz ilk ve son şeyi hatırlarlar. Ortadaki her şey kaybolur.

Sheena Iyengar’ın TED Talk’taki videosunda “fazla seçim şansı” konusunda harika bir örnek kullanıyor. Bir bakkal müşterisine altı çeşit reçel sunulduğunda, reçelleri denemeyen müşterilerin satın alma olasılığı 24 farklı reçeli deneyen müşterilerden 6 kat daha fazladır.

Kitlenizin önünde daha fazla şans vermek her zaman iyi değildir. Videonuza daha fazla mesaj eklemek zorunluysa, her biri farklı kitlelere odaklanmış daha kısa videolar üretmeyi düşünün.

Bu mantıkla başlarsanız doğru içeriğe sahip doğru kitleyi hedeflemeniz mümkün olur.

Hata #5: Yanlış kameranın kullanılması

Video, günümüzde herkes tarafından tüketilmektedir. Bu da düşük kalite videoların çok büyük bir sorun olmadığını da gösterir. Bir iPhone’da çekilen komik bebek ve kedi videolarına bakın.

İş videonuzu, aynı profesyonelce olmayan bir yaklaşımla yapacağınızı düşünüp sakın aldanmayın. Hırslı karakterler ve mükemmel bir dağıtım planıyla yerinde bir stratejiniz olsa bile, telefonunuzu kullanmak ve mikrofon kullanmamak, bütün emeği yok eder.

Muhteşem bir video oluşturmak için doğru araçlara sahip değilseniz, bir adım geriye gidin ve paranızı, işletmenizi iyi temsil eden daha yüksek içerikli bir içerik üretmek için ayırın.

 

Sonuçta, video üretiyorsanız ve kitlenizi bu iletişim aracıyla çekiyorsanız, bu harika! İyi işi devam ettirin. Ancak, videonuzu bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, yaygın hataları aklınızda tutun ve niceliğe odaklanmak yerine niteliği ön planda tutmayı unutmayın.