Pazarlamacılar daha fazla video istiyor. Sırada ne var?

Hadi küçük bir oyun oynayalım. Aşağıdaki cümlenin hangi yıldan olduğunu biliyor musunuz?

“Şüphesiz online video pazarlama yükselişte. Videonun işe yaradığını birçok araştırma ve istatistik kanıtlıyor. Forrester Research’ün yaptığı bir araştırma, videolu içeriklerin geleneksel metinlerden 50 kez daha fazla organik birinci sayfa sıralamasına girebildiğini gösteriyor.”

Peki ya şu cümleye ne dersiniz?

“Videoların online pazarlama dünyasını ele geçirdiğinden habersiz olmak için bir kayanın altında yaşıyor olmak gerek. Tüm pazarlama ve SEO blogları online video pazarlama hakkında makaleler yayımlıyor. Her üç şirket yöneticisinden biri pazarlama bütçelerini online video kampanyasına kaydırmayı planlıyorlar.”

2010 veya 2012 yıllarını tahmin etmiş olsaydınız, haklı olabilirdiniz. Ancak size bunların 2016 ve 2017’den olduklarını söylesem, ne düşünürdünüz? Video yıllardır pazarlamanın ana konuları arasında. Fakat gelecek beş yılda pazarlama taktiği olarak öne çıkabilecek mi?

Şüphe yok ki video internet geleceğinin büyük bir parçası. 2019’a kadar videonun tüm internet trafiğinin %80’ini ele geçireceği düşünülüyor. Devasa bir mobil trafik payını elinde bulunduran Facebook beş yıl içerisinde tamamen video temelli hale geleceğini açıkladı. Contently’nin yakın zamandaki bir araştırması, gelecek beş yılda kıdemli pazarlamacıların, videoya diğer tüm içeriklerden daha çok yatırım yapmayı planladıklarını gösteriyor.

Reklamcıların neredeyse on yıldır dijital videodan bahsetmeleri bir sonuca varacak gibi görünüyor. IAB’ye göre, bugünün medya satınalmacıları 2015’tekinden %67 daha fazla video pazarlamasına para harcıyorlar. Video, toplamda dijital bütçenin %56’sına hükmediyor.

Videonun bu hamlesine rağmen, genel olarak benimsenmesi için hala belli bir süreye ihtiyaç var. İçerikle Pazarlama Enstitüsü’ne göre, “işletmeden-işletmeye” ve “işletmeden-tüketiciye” pazarlamacıların %60’ı videoyu kullanıyorlar.

Videoyu içerik stratejilerinin önemli bir parçası yapmaya çalışan her pazarlamacı bu araçla ilgili acı gerçekleri biliyorlar. Video karmaşıktır, pahalıdır ve ölçümü oldukça zordur. Bu denli ilgiye rağmen istikrarlı bir uygulama geçerli değil.

Son gelişmeler videoyu biraz daha kolay hale getirmek için yeni formatların üretildiğini söylüyorlar. Genel kullanım için uygun hale getirilen hareket grafikleri gibi kısa formatlı videolar ucuz yatırımlar gibi ilgi gördüler. Ayrıca düşük kalite standartları pazarlamacıları canlı videoları kolaylıkla denemeye itti. Brightcove ve Vidyard gibi yeni ortaya çıkan teknoloji platformları, video oluşturma, yönetme ve ölçme tekniklerini daha uygun bir maliyet noktasına ulaştırıyorlar.

Bütün bu yatırım arzusunun anlamlı bir içeriğe evrilip evrilmeyeceğini ya da videonun pazarlama ekipleri için bir hevesten fazlası olup olmadığını sorgulamak gerekebilir. Eğer video 2020’de hala “yükselişte” olacaksa bu sorunun cevabı açıkça görülecektir.

 

Kaynak: https://contently.com