Satışlarınızın başarısız olmasının 4 nedeni

Bir işletme sahibiyseniz satış görüşmeleri yapmanız sorumluluklarınızdan biri olmalı. Ne satarsanız satın, ne kadar büyük şirketiniz olursa olsun ve ne kadar başarılı olursanız olun bir işletme sahibi olarak şirketiniz için yeni bir işi satma ve bulma ile meşgul olmanız gerekir. Ne yazık ki, birçok işletme sahibi satış elemanı rolünden uzaklaşıyor. Çoğu işletme sahipleri satış görüşmeleri yapmak istemiyor ya da satış görüşmeleri yanlış yapılabiliyor.

Satış Hataları

Bir sonraki satışınızın başarısız olacağına dair birkaç belirti:

  1. Satış yaparken çok gergin ve hevesli olmayın

Öncelikle satış görüşmeleri güven gerektirir. Ancak konuşurken kaygı uyandırıyorsanız ve cümlelerinizde takılıp duruyorsanız, satış olasılığınızı başarısız hale getirirsiniz ve müşterilerin güvenini kaybedersiniz. Satış görüşmesi yapmadan önce kendi kendinize birkaç kez prova yapın. Örneğin, telefonu tutarken kendiniz kayıt yapın. Satış alanınızı rahat ve kolay hatırlanacak bir noktaya getirin; O zaman satışınızı kolaylıkla ve sunabileceksiniz.

Satış için yaptığınız aramalarda çok soğuk bir konuşma, aşırı derecede istekli olmak kadar kötüdür. Eğer müşteri onlara baskı yapmaya çalışıyormuş gibi hissederse, sattıklarınızdan şüphelenir ve hatta telefonu kapatabilir. Bu yüzden çok istekli olmaya çalışmayın. Unutmayın: bu satış çağrısı, satış çabanızın tamamı değil, sadece sürecin başlangıcıdır. İlk görüşmede anlaşmayı sağlamanız gerekmez, yalnızca potansiyelin ilgilendiğini görmek ve onları ikinci bir çağrı, toplantı, demo veya sonraki adımınız ne olursa olsun kabul ettirmeye çalışmanız yeterli olacaktır.

  1. Müşteriyi neden aradığınızı önceden hedefleyin

Her satış çağrısının akılda tutulması gereken belirli bir amacı olmalı. Niçin aradığınızı ve neyi başarmak istediğinizi bilmeniz gerekir. Örneğin, müşteriden bir ürün demosuna kaydolmalarını mı istiyorsunuz? İncelemeleri için bazı satış kitapları almayı kabul etmelerini mi istiyorsunuz? Satış süreci üzerinde çalışmak için çeşitli aşamalardan oluşmalı. Sürecin hangi aşamada olduğunu öğrenin ve telefonu açmadan önce her bir satış görüşmesinin amacını anlayın.

  1. Kiminle konuştuğunuzdan emin olun

Aradığınız şirkette doğru kişiyle konuştuğunuzdan emin misiniz? Ulaşmak istediğiniz doğru karar vericiyle konuştuğunuzdan emin olmak için sorular sorun. Bazen doğru kişiye telefon ile ulaşmak satışları yapmaktan daha karmaşık ve zor bir süreç olduğunu unutmayın.

  1. Araştırma yapın

B2B satışları, araştırma yapmanız ve sattığınız ürünler için uygun olan potansiyel müşterileri bulmanızla ilgili. Tıpkı eski bir söz olarak “iki kez ölçün, bir kez kesin” gibi.. Müşteriyi aramak için telefonu elinize almadan önce potansiyel müşterilerinize ve kuruluşlarınıza araştırma yapmak için daha fazla zaman harcamanız gerekir. Bu şirketin gerçekten doğru sektörde olduğundan emin olun, çözümünüzün iyi uyduğundan emin olun. Bunlara dikkat ederseniz daha iyi bir araştırma ve daha bir iyi satış görüşmeleri yaparsınız.

İşinize inanıyorsanız ve işletmenizin başarılı olmasını isterseniz yukarıdaki dört satış hatasından kaçınarak satış görüşmeleri yapmaya ve daha da gelişmeye devam etmenin bir yolunu bulmanız gerekir.

Kaynak: https://smallbiztrends.com